Dag 5: Relaxdag 

Het is belangrijk om weten dat rust een van de belangrijkste elementen is om je huid te herstellen, dus zorg ervoor dat je genoeg slaapt en je je huid niet overbelast met make-upproducten. Zoals we allemaal weten, zit schoonheid niet alleen vanbuiten, maar kunnen we de natuur ook van binnenuit een handje helpen. Daarom starten we vandaag met een ontspannen Demak’Up-reiniging, gevolgd door een ‘face-yoga’ om onze spieren en bloedcirculatie te verbeteren. Inderdaad, dat heb je goed gelezen, yoga voor het gezicht. Ons gezicht bevat immers 57 spieren die net als de andere spieren in ons lichaam getraind kunnen worden om strakker te worden. We geven je daarom vijf oefeningen om je gezicht te trainen én tegelijkertijd te ontspannen!

Face Yoga

Stappen:

Reinig je gezicht eerst even met een van de Demak’Up-wattenschijfjes voordat je aan de oefeningen begint. Ready? Set? Yoga!

Oefening 1
Tik lichtjes met je vingertoppen over het hele gezicht. Wrijf je handen warm en leg ze vervolgens zachtjes over je ogen. Sluit je ogen en voel de warmte van je handen. Adem diep in en uit, en ontspan je gezicht.

Oefening 2
Trek je lippen samen als een vissenmond en probeer tegelijkertijd te lachen. Herhaal vijf keer.

Oefening 3
Maak van je duim en wijsvinger een C. Ontspan en open je ogen wijd met de letter C die je vingers vormen. Zorg dat je gezicht ontspannen en relaxed blijft. Herhaal dit drie keer, waarbij je de C steeds ongeveer tien seconden vasthoudt.

Oefening 4
Maak je wangen zo bol mogelijk met lucht. Knijp je lippen stevig op elkaar. Verplaats dan de lucht van links naar rechts, heen en weer. Herhaal tien keer per kant.

Oefening 5
Maak een V-teken met je vingers, plaats je vingers vervolgens op het begin- en eindpunt van je wenkbrauwen. Kijk omhoog terwijl je je onderste oogleden naar boven brengt en je ogen daarmee samenknijpt. Zorg dat je gezicht ontspannen blijft en herhaal zes keer. Na de oefening knijp je je ogen stevig dicht gedurende tien seconden. En relax…

button

Tip van Kim Berger 

‘Gezichtsyoga’ helpt niet alleen de doorbloeding van je huid te stimuleren, je traint er ook de spieren van je gezicht mee. Net zoals we met fitness ons lichaam stevig houden, kunnen we met gezichtsyoga tegengaan dat ons gezicht gaat ‘hangen’!

Lifestylespot 

Demak'Up heeft mij uitgedaagd voor de Demak'Up Detox Challenge! Bekijk mijn review op Lifestylespot

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties