Dag 3. Teatime 

Dag 3 van de Detox Water Challenge ‒ tijd voor thee! Wat veel mensen niet weten is dat groene thee niet alleen een lekkere en gezonde warme drank is, maar ook uitermate goed fungeert als beauty product. Vandaag vormt groene thee daarom de basis van onze toner én detox-thee.

During the Day: Detox-thee

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter heet water
  • Twee zakjes groene thee of gedroogde groene theeblaadjes
  • ½ pompelmoes in schijfjes

Voordelen:

Groene thee zit boordevol antioxidanten. Deze antioxidanten hebben een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel, hart, cholesterol en bloeddruk.

Pompelmoes is rijk aan vitamine C, bevordert de spijsvertering, helpt tegen brandend maagzuur en gaat een opgeblazen gevoel tegen. Verwen jezelf daarom vandaag met deze verwarmende detox-thee. Een knuffel in een kopje!

At Night: Groene thee en pompelmoes toner

Ingrediënten:

  • 2 zakjes groene thee (liefst biologisch of vers gedroogde groene-theeblaadjes)
  • 1 kopje kokend water (200 ml)
  • Sap van ¼ pompelmoes
  • Demak’Up Sensitive ovale wattenschijfjes

Stappen:

Los de vers gedroogde groene-theeblaadjes (of -theezakjes) op in het hete water. Laat het water goed afkoelen met de groene-theeblaadjes erin. Nadat het water is afgekoeld haal je de theeblaadjes eruit en voeg je het sap van een kwart pompelmoes toe. Begin eerst met het reinigen van je gezicht met een van de Demak’Up-wattenschijfjes. Gebruik vervolgens een Demak’Up Sensitive ovaal wattenschijfje om de toner op je gezicht aan te brengen. Even laten drogen en wassen met lauwwarm water. Je kan de rest van het masker in de koelkast bewaren en dagelijks gebruiken als toner.

Voordelen:

Groene thee verwijdert gifstoffen van de huid en kalmeert. Bovendien heeft de thee een antibacteriële werking, wat de genezing van onzuiverheden bevordert.

Pompelmoes heeft een natuurlijke antibacteriële werking en reinigt en verzorgt de huid op milde wijze. Bovendien verkleint het je poriën ‒ wat zorgt voor een gladdere en jongere look ‒ en vermindert het de zichtbaarheid van littekens op de huid.

Tip van Kim Berger 

Wrijf niet te ruw met reinigingsdoekjes over je huid. Wattenschijfjes hebben het beste effect als je lange banen maakt over je gezicht, zodat je niet te veel overlapt. Begin hiermee in het midden van je gezicht.

Yentl Keuppens 

Detoxen: iets wat ik niet kan volhouden. Ik heb er simpelweg de guts niet voor. Of de ballen. Laat staan het uithoudingsvermogen. Maar deze challenge van DEMAK'UP wou ik absoluut niet uit de weg gaan.

Blog: Justyentl

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties