Dag 8: Koele komkommer pads 

Naast de gebruikelijke reinigingsrituelen kan je onze Demak’Up-producten met een beetje creativiteit ook nog voor andere doeleinden gebruiken. Een van onze favoriete toepassingen zijn deze koele komkommer pads die je wallen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen!

During the day: Citroen- & komkommerdetoxwater

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • ½ komkommer, in schijfjes
  • ½ citroen, in schijfjes
  • Optioneel: ijsblokjes

Voordelen:
Komkommer bevat veel vitaminen, waaronder A, B1, B2, B6, B11 en C. Omdat de komkommer veel water bevat, helpt het goed tegen vochttekort. Daarnaast verwijdert het vele slechte stoffen in de lever en nieren, en gaat het verstoppingen tegen.
Citroen ontgift de lever en darmen. Dit superfruit verlaagt bovendien de bloeddruk en versterkt de bloedvaten.

At night: Koele komkommer pads

Ingrediënten:

  • ½ komkommer
  • 8 Demak’Up Expert-wattenschijfjes

Stappen:
Pureer de ongeschilde komkommer op hoge snelheid in een blender of met een staafmixer tot deze vloeibaar is. Indien nodig kan je een beetje water toevoegen om de substantie te verdunnen. Dompel de wattenschijfjes in het frisse komkommersap en knijp het overtollige sap eruit door de watjes tussen de handpalmen te drukken. Plaats de watjes plat en gescheiden in een plastic boterhamzakje of hersluitbare diepvrieszak. Vries de watjes in om ze te koelen en zo de versheid te bewaren. Laat de watjes na bevriezing twee minuten op kamertemperatuur ontdooien en reinig ondertussen je gezicht met een van de Demak’Up-producten. Leg de watjes vervolgens als kompressen op je ogen gedurende tien minuten. Gebruik één watje per oog; de overige watjes kan je bewaren voor een volgende keer!

Voordelen:
De koele pads werken tegen vermoeide ogen en wallen, en helpen de dunne huid rondom je ogen te hydrateren.

Tip van Kim Berger 

Vaak adviseren wij onze klanten om hun gezicht met een wattenschijfje in plaats van met een handdoek af te drogen. Droog je gezicht na het reinigen door er met een wattenschijfje lange banen over te trekken. Dit verwijdert dode huidcellen en is ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

Vanessa Adams

Mijn favoriete wattenschijfjes van Demak Up zijn de grote Demak Up Expert wattenschijfjes. Ze zijn bijna dubbel zo groot als de normale versie en heel handig voor je gezicht.

Blog: Beautyetc

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties