Dag 9: Sweet coco loco 

Je bent alweer op de één na laatste dag van de Demak’Up Detox Water Challenge beland! We zijn benieuwd of je verschil merkt aan je huid en wat je favoriete masker en detox water waren tot nu toe. Maar we zijn er nog niet. Voor vandaag hebben we namelijk een extra zoet en zacht masker voor jou op het menu staan.

During the day: Kiwi- & aardbei detox water

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • 6 tot 10 aardbeien
  • 1 kiwi, in schijfjes
  • Optioneel: ijsblokjes

Voordelen:

Aardbeien zitten boordevol vitaminen die goed zijn voor het immuunsysteem. Daarnaast zorgt de combinatie van beide vrucht voor een heerlijk smaakje aan je detox water én ziet het er door de kleurencombinatie erg leuk uit in je glas. De kiwi is de koning van de vitamine C en helpt bij het genezen van infecties en het boosten van je weerstand.

At Night: Kiwi-, aardbei- & kokosoliemasker

Ingrediënten:

  • ½ kiwi
  • 3 à 4 aardbeien
  • 1 eetlepel kokosolie

Stappen:

Kokosolie heeft een smelttemperatuur van 25 graden. Om de olie zacht te maken kan je de olie een paar minuten in een bakje met heet water zetten. Snij de kiwi fijn en pureer met een vork, vijzel of staafmixer. Herhaal de laatste stap met de aardbeien. Meng het geheel goed en reinig eerst je gezicht met een Demak’Up-wattenschijfje. Breng het masker nu aan op je gezicht. Laat het geheel tien tot vijftien minuten inwerken. Verwijder het mengsel met een Demak’Up Expert-oogmake-up remover pad en spoel na met lauwwarm water.

Voordelen:

Kiwi laat je huid stralen en bevat maar liefst drie keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Deze gezellige vrucht helpt bij het genezen van infecties en voorkomt een grauwe teint in het gezicht. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en zorgen voor een heldere, stralende teint van de huid. Deze gezellige rode vruchten werken ook ideaal tegen onzuiverheden. Kokosolie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en maakt die extra zacht. Kokosolie heeft eigenschappen van antioxidanten en helpt tegen vroegtijdige huidveroudering en een droge huid.

Tip van Kim Berger 

Zorg goed voor je huid, ze is het grootste orgaan dat we hebben. Ze beschermt ons tegen externe invloeden en heeft haar beschermlaagje en weerstand daarom maar al te hard nodig. Dus zorg dat je een zachte crème gebruikt en je gezicht ook niet te hardhandig schrobt.

Jill Peeters

Water is erg belangrijk voor je huid. En dan gaat het niet enkel over voldoende water drinken maar ook over het reinigen en hydrateren van je huid. Weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen ? Dan helpt de 10-daagse Demak’Up Water Challenge je alvast op weg!

Blog: Red hot jilly peppers

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties