Dag 7: Munt Moist 

Onze huid verdampt vocht. Het vasthouden van dat vocht heet hydratatie. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een laagje olieachtige crème aan te brengen op je huid en door voldoende water te drinken. Daarnaast kun je je huid helpen hydrateren met bijvoorbeeld deze vochtinbrengende, antibacteriële toner.

During the Day Detox-munt & kurkuma water

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • 3 schijfjes sinaasappel
  • 2 takjes munt
  • Optioneel: 4 plakjes verse geelwortel (kurkuma)

 

Voordelen:
Sinaasappels bevatten veel vitaminen en mineralen die je weerstand een boost geven.

Munt is een sterk ruikend kruid en de geur zou helpen tegen hoofdpijn en misselijkheid. Dit kruid zorgt ook voor een goede spijsvertering en gaat verkoudheid en griep tegen.

Kurkuma ontgift het lichaam en voornamelijk de schadelijke stoffen in de lever. Kurkuma helpt bij gewichtsverlies, verlaagt de bloeddruk en zou zelfs een goed werkend middel zijn als antidepressivum!

At Night: Munt- & kurkumatoner

Ingrediënten:

  • Een paar muntblaadjes
  • Een snufje kurkumapoeder (geelwortelpoeder, verkrijgbaar in de supermarkt en de Aziatische winkel)
  • ¼ kopje lauw water
  • Demak’Up Sensitive ovale wattenschijfjes


Stappen:
Hak de muntblaadjes fijn, mix deze met lauwwarm water en voeg het kurkumapoeder toe. Mix het mengsel goed, bij voorkeur in een blender. Begin met het reinigen van je gezicht met een Demak’Up-wattenschijfje. Breng het mengsel nu gelijkmatig aan op je gezicht met een Demak’Up Sensitive ovaal wattenschijfje. Laat het tien minuten inwerken en spoel na met lauwwarm water.

Voordelen:
Munt is een ideaal middel om een geïrriteerde huid te kalmeren en zorgt voor een blijvende frisheid. Dit kruid is ook ideaal om je huid te verkoelen als je iets te lang van het lentezonnetje hebt genoten.

Kurkuma(poeder) heeft een ontsmettende werking en helpt bij de genezing van puistjes of andere huiduitslag. Het maakt de huid bacterievrij en wordt steeds meer gezien als een heus wondermiddel ‒ een must in je keukenkastje dus!

Tip van Kim Berger

Vanaf ons 30ste levensjaar neemt de talgproductie flink af! Daarom is hydratatie voor ieder huidtype van groot belang. Hou je huid dus in goede conditie door dagelijks te reinigen en een goede hydraterende crème te gebruiken. En drink voldoende water gedurende de dag!

Tip van Kim Berger 

Vanaf ons 30ste levensjaar neemt onze talgproductie flink af! Daarom is hydratatie van groot belang voor alle huidtypes. Houd je huid dus in goede conditie door dagelijks te reinigen en een goede hydraterende crème te gebruiken.

Stephanie Ameel

Je kent het volgende scenario waarschijnlijk wel: laat thuiskomen en totaal geen zin hebben om nog je make-up te verwijderen. Ik durf ook wel eens zondigen. Wat dus totaal niet goed is voor je gezicht. Dus tijd om er eens grondig en bewuster mee bezig te zijn.

Blog: Stephanista

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties