Dag 6: Chillen met kamille 

Kamille is instant ontspanning in een theezakje. Maar wist je dat kamillethee je huid ook helpt ontspannen en kalmeert? Daarom staat dag 6 van de Demak’Up Detox Water Challenge in het teken van de helende werking van kamillethee.

During the Day: Detox-kamillethee

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter heet water
  • Een zakje kamillethee
  • Optioneel: honing

Voordelen:

Kamillethee zorgt voor rust in het lichaam, vermindert stress en is een hulpmiddel voor moeilijke slapers. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering en helpt het tegen menstruatie-, keel- en hoofdpijn.
Honing is een van de gezondste zoetmakers. Het controleert niet alleen de bloedsuikerspiegel, maar is ook een goede ziektebestrijder doordat het virussen, schimmels en bacteriën tegengaat.

At Night: Kamillethee-, honing- en zuiveringszoutscrub

Ingrediënten:

  • ¼ kopje sterke kamillethee
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel zuiveringszout (of baking soda, o.a. verkrijgbaar in de Aziatische winkels)
  • Demak’Up Sensitive ronde wattenschijfjes


Stappen:
Los de theezakjes op in het hete water. Reinig je gezicht met een van de Demak’Up-producten terwijl je het water met de theezakjes laat afkoelen. Nadat het water is afgekoeld, haal je de zakjes eruit en voeg je de honing en het zuiveringszout toe. Breng het mengsel met cirkelvormige bewegingen aan op je huid en laat het twee à drie minuten inwerken. Verwijder vervolgens met een Demak’Up Sensitive rond wattenschijfje en spoel je gezicht af met lauwwarm water. 


Voordelen:
Kamille bevat veel antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door te veel zon en vervuiling van buitenaf tegen te gaan. Verder heeft het rustgevende kruid ook een verzachtende werking bij huidaandoeningen zoals lichte uitslag en acne.

Zuiveringszout is een natuurlijk wondermiddel dat in Nederland nog niet zo bekend is, maar 1001 (beauty-)toepassingen heeft. Het verwijdert op een zachte manier de dode huidcellen en helpt bij het voorkomen en verminderen van ontstekingen. Sommigen wassen er zelfs hun haar mee! 

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt bovendien vochtinbrengend en doet je huid extra zacht aanvoelen. Dit komt doordat het kleverige wondermiddel barst van de antioxidanten.

Tip van Kim Berger

Wil je een crème met antioxidanten gebruiken? Neem er dan één waarvan de verpakking luchtdicht is, het liefst met een pompje. Deze stoffen reageren namelijk met zuurstof. Alleen smeren is trouwens niet voldoende; zorg dat je ook aan de hand van een gezonde voeding dagelijks voldoende antioxidanten binnenkrijgt!

Ruth Sas

Laat alles vallen en rep je beautiful ass naar Demak'Up Detox Water Challenge en ga samen met mij 10 dagen sippen en smeren. Wat dit je opbrengt? Een glow op je huid to die for.

Blog: Niente di particolare

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties