Dag 10: Detox D-Day 

Goed dat je hebt meegedaan aan de Demak’Up Detox Water Challenge! We zijn alweer aangekomen bij de allerlaatste dag en zijn ontzettend benieuwd naar jullie bevindingen. Onthoud dat een goede reiniging aan de basis ligt van een gezonde, stralende huid en dat het heel belangrijk is om je huid goed te verzorgen, zowel inwendig als uitwendig. We hopen dat je hebt genoten van de detox en om te vieren dat we de detox bijna hebben volbracht, trakteren we ons op deze laatste dag op zelfgemaakte ijsjes én een ijsblokjesmassage.

During the day: Detox waterijsjes

Tijdens deze laatste dag geven we jullie zelf de keuze welk fruit jullie voor deze heerlijke waterijsjes willen gebruiken! Geschikte fruitsoorten zijn bijvoorbeeld bramen, watermeloen, aardbeien, bananen, frambozen, peren, kiwi’s en perziken.

Ingrediënten:

  • Plastic ijsvormpjes
  • 400 gram vers fruit
  • Kokoswater of vers sinaasappelsap

Stappen:

Stop een aantal losse stukjes fruit in het ijsvormpje. Giet er vervolgens kokoswater of verse sinaasappelsap over. Zet de ijsjes in de vriezer en haal ze er na ongeveer drie uur uit… en smullen maar!

Voordelen:

Zelfgemaakt waterijs is niet alleen superlekker, maar ook nog eens supergezond en een perfect alternatief voor kant-en-klaar ijs uit de supermarkt dat vaak vol zit met kunstmatige kleur- en geurstoffen.

At night: IJsblokjesmassage

Ingrediënten:

  • 5 à 6 ijsblokjes
  • Optioneel: geparfumeerde olie
  • Demak’Up Expert-gezichtsreinigingsdoekjes

Stappen:

Pak de ijsblokjes en leg deze in een Demak’Up Expert-gezichtsreinigingsdoekje. Doe er eventueel een paar druppels geparfumeerde olie bij. Masseer je gezicht zachtjes met het reinigingsdoekje gevuld met ijsblokjes. Vergeet hierbij ook de streek onder je ogen niet.

Voordelen:

Een ijsmassage zorgt voor een verbeterde huidcirculatie en doet je poriën krimpen. Vooral in de ochtend is deze massage uiterst effectief. Je bent dan meteen klaarwakker en bovendien werkt het goed tegen wallen en een vermoeide huid. Je krijgt van deze opkikker een gladde, egale en stralende huid met een gezonde teint. Ook verminder je met ijs de pijn en zwelling van een puistje. De roodheid van het puistje wordt na een korte massage van een paar minuten al een stuk minder!

Tip van Kim Berger 

Detoxen en hydrateren hebben we nu vooral via je huid en waterinname gedaan. Maar laten we niet vergeten dat spanning, stress en vermoeidheid in je dagelijkse leven ook erg veel vragen van je lichaam. Het is dan ook een echte weldaad als je die factoren regelmatig weet te stoppen en je lichaam en geest lekker veel rust gunt! Alle fysieke processen kunnen daardoor weer even op orde komen en dat bevordert je gezondheid! ‘Je huid weerspiegelt je gezondheid’. Relax, maak plezier en vergeet niet te lachen!

Jill Peeters

Water is erg belangrijk voor je huid. En dan gaat het niet enkel over voldoende water drinken maar ook over het reinigen en hydrateren van je huid. Weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen ? Dan helpt de 10-daagse Demak’Up Water Challenge je alvast op weg!

Blog: Red hot jilly peppers

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties