Dag 4. Wake up watermelon 

We zijn alweer toe aan de vierde dag van de Detox Water Challenge. Vandaag gaan we ons gezicht lekker opfrissen met een stukje watermeloen. Watermeloen bestaat voor 90% uit water en is daarom perfect om je huid mee te hydrateren. Tip: bewaar de watermeloen in de koelkast voor een extra verkoelend effect!

During the Day: Detox watermeloenwater

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • Ongeveer 5-10 blokjes watermeloen, ontpit
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Optioneel: ijsblokjes

Voordelen:

Watermeloen is een uitstekende dorstlesser. Het bevat ijzer, kalium en vitamine C. Deze vrucht werkt bloeddrukverlagend, versterkt het immuunsysteem en zorgt voor gezonde ogen, gezond haar en een gezonde huid.

Basilicum is een kruid dat de geest kalmeert. Het remt ontstekingen en helpt bij maag- & darmklachten en misselijkheid.

At Night: Watermeloen- en yoghurtmasker

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels watermeloen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Demak’Up Expert-oogmake-up remover pads

Stappen:

Plet de watermeloen goed fijn. Voeg de yoghurt toe zodra de watermeloen zeer fijn gemalen is en mix het geheel goed. Reinig je gezicht eerst met een Demak’Up-wattenschijfje. Breng het mengsel nu voorzichtig aan op je gezicht. Laat een klein kwartier inwerken en verwijder met een Demak’Up Expert-oogmake-up remover pad. Spoel je gezicht na met lauwwarm water.

Voordelen:

Watermeloen bevat veel water en is daarom de ideale vrucht om een droge of vermoeide huid tegen te gaan. Het houdt de huid bovendien zeer gezond wegens het rijke gehalte aan antioxidanten en bevat veel vitaminen en mineralen.

Yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid helpen hydrateren en kalmeren. Het melkzuur ontvet en brengt vocht in de huid, waardoor de huid weer soepel en zacht aanvoelt.

Tip van Kim Berger

Er wordt tegenwoordig zoveel gewaarschuwd voor de gevaren van de zon dat je zou verwachten dat iedereen er nu voorzichtig mee zou zijn. Helaas zie ik bij ons in de praktijk vaak het tegendeel. De wens om een zo bruin mogelijke tint te krijgen is er nog altijd. Te veel zon veroorzaakt niet alleen rimpels, een slappe huid en pigmentvlekken, maar ook huidkanker.

Mijn tips:
- Geniet van de zon maar vermijd die op het heetst van de dag.
- Gebruik in de zomer dagelijks een dagcrème met minimale beschermingsfactor 15 of 30.
- Bij veel zonexposie (denk aan festivals, strand of sporten in de zon) liefst om de 2 uur smeren.
- Zorg ervoor dat je niet verbrandt.
- Zonnebanken vermijden, gebruik dan liever een zelfbruinende crème.

Laurence Sabbe

Het zou voor echte beautylovers een dagelijkse gewoonte moeten zijn om na het opsmukken met make-up ook een goed reinigingsritueel in te burgeren.

Blog: Dresses and daisies

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties