Dag 2. Bessenboost 

We love our skin berry much! Daarom staat dag 2 van de Demak’Up Detox Water Challenge in het teken van bessen. Heerlijke vruchten boordevol vitaminen en antioxidanten die je huid vanbinnen én vanbuiten voeden.

During the Day: Bessen detox water

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • Een handvol blauwe bessen
  • Een handvol frambozen
  • Optioneel: ijsblokjes

Voordelen:

Frambozen verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Blauwe bessen zorgen voor gezonde ogen en botten. Bovendien versterken beide het immuunsysteem en verbeteren ze de spijsvertering. Daarenboven smaken de vruchten ook nog eens verrukkelijk, dus vergeet ze niet te recyclen door ze lekker op te eten als je detox water op is.

At Night: Bessenmasker

Ingrediënten:

  • ¼ bakje blauwe bessen en/of frambozen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • Demak’Up Expert wattenschijfjes

Stappen:

Plet de blauwe bessen en de frambozen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng tot een glad geheel. Reinig je huid eerst goed met een van de Demak’Up-producten. Breng vervolgens voorzichtig het mengsel in cirkelvormige bewegingen aan op je gezicht en laat een paar minuten inwerken. Verwijder met een Demak’Up Expert-oogmake-up remover pad en spoel na met lauwwarm water.

Voordelen:

Blauwe bessen en frambozen bevatten veel vitaminen en antioxidanten. De werkzame stoffen zijn een efficiënt middel tegen vroegtijdige huidveroudering. De vruchten zorgen voor een betere elasticiteit en een mooie glans van de huid.

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt bovendien vochtinbrengend en doet je huid extra zacht aanvoelen. Dat komt doordat dit kleverige wondermiddel barst van de antioxidanten.

Yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid helpen hydrateren en kalmeren. Het melkzuur ontvet en brengt vocht in de huid, waardoor de huid weer soepel en zacht aanvoelt.

Tip van Kim Berger

Een vette huid heeft een milde reiniging nodig. Let op dat je huidreiniger niet schuimt. Vaak kiezen mensen met een vette huid producten die de huid uitdrogen, waardoor er juist meer talg wordt aangemaakt.

Bij een droge huid is hydrateren een must. Gebruik een subtiele, rijke crème en smeer minstens 2 keer per dag.

Ook een normale huid heeft baat bij een goede verzorging. Door je huid dagelijks zacht te reinigen en een hydraterende crème te gebruiken, kan je je huid mooi houden. 

Isabelle Meus

Toen Demak’Up me contacteerde met de vraag of ik mee wou doen met hun Detox Water Challenge van 2016, heb ik niet getwijfeld! Mijn huid is namelijk heel droog en kan wel een detox gebruiken voor de zomer begint!

By Isabelle

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties