Dag 1: Cleaning Kick-off

Leuk dat je meedoet met de tweede editie van Demak’Up Detox Water Challenge ‒ de watereditie! De focus van de challenge ligt ook dit jaar op het grondig reinigen van je gezicht met de juiste producten, maar hier voegen we een belangrijk element aan toe, namelijk water! Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en je huid hydrateren doe je dus óók van binnenuit. Daarom hebben we niet alleen nieuwe recepten voor DIY-maskertjes voor ‘s avonds voor jou in petto, maar staat er iedere dag ook een heerlijk detox-watertje voor overdag op het menu.

Vandaag is dag 1 van de challenge en daarmee is de eerste stap gezet naar een gezond en stralend gezicht! Tijdens deze tiendaagse Detox Water Challenge inspireren we je overdag met detox-water om je huid van binnenuit te hydrateren en in de avond met DIY-maskers, scrubs & toners om je huid vanbuiten te laten stralen. Want je goed voelen is er goed uitzien!

Zorg dat je je huid goed reinigt voor het aanbrengen van je scrub, masker of toner. Dat is de eerste stap naar een gezonde huid. Door ’s avonds ons gezicht te reinigen bevrijden we de huid van make-up, cosmetica, dode huidcellen en vuil dat zich gedurende de dag heeft opgestapeld. Bovendien stimuleren we hiermee de bloedsomloop en, misschien wel belangrijker, creëren we een moment aan het einde van de dag om ons klaar te maken voor een goede nachtrust. En omdat je huid ’s nachts afvalstoffen afscheidt (denk aan transpiratie en talg), is het ook belangrijk de dag weer te beginnen met reiniging. Want alleen een schone huid kan de werkzame stoffen uit verzorgingsproducten opnemen.

Het is belangrijk om te weten hoe je je gezicht het best kan reinigen. Reinig je huid altijd op milde wijze. Daarna kan je de scrub aanbrengen. Met een aantal overgebleven ingrediënten van het masker kan je een heerlijk detox watertje maken om je huid gedurende de dag van binnenuit te hydrateren.

Belangrijke informatie: als je huid echt heel gevoelig is, is de Detox Water Challenge volgens onze huidtherapeute niet aan te raden omwille van het gebruik van citrusachtige producten. Met een normale huid kan je uiteraard gewoon meedoen.

During the Day: Bessen detox water

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • Een handvol blauwe bessen
  • Een handvol frambozen
  • Optioneel: ijsblokjes

Voordelen:

Frambozen verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Blauwe bessen zorgen voor gezonde ogen en botten. Bovendien versterken beide het immuunsysteem en verbeteren ze de spijsvertering. Daarenboven smaken de vruchten ook nog eens verrukkelijk, dus vergeet ze niet te recyclen door ze lekker op te eten als je detox water op is.

At Night: Bessenmasker

Ingrediënten:

  • ¼ bakje blauwe bessen en/of frambozen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • Demak’Up Expert wattenschijfjes

Stappen:

Plet de blauwe bessen en de frambozen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng tot een glad geheel. Reinig je huid eerst goed met een van de Demak’Up-producten. Breng vervolgens voorzichtig het mengsel in cirkelvormige bewegingen aan op je gezicht en laat een paar minuten inwerken. Verwijder met een Demak’Up Expert-oogmake-up remover pad en spoel na met lauwwarm water.

Voordelen:

Blauwe bessen en frambozen bevatten veel vitaminen en antioxidanten. De werkzame stoffen zijn een efficiënt middel tegen vroegtijdige huidveroudering. De vruchten zorgen voor een betere elasticiteit en een mooie glans van de huid.

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt bovendien vochtinbrengend en doet je huid extra zacht aanvoelen. Dat komt doordat dit kleverige wondermiddel barst van de antioxidanten.

Yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid helpen hydrateren en kalmeren. Het melkzuur ontvet en brengt vocht in de huid, waardoor de huid weer soepel en zacht aanvoelt.

Tip van Kim Berger

Overdrijf niet met scrubben! Scrub dus niet te lang, niet te intensief en sowieso niet vaker dan één keer per week. Uitgerekend met scrubs moet je extra lief zijn voor je huid. Het is dan ook belangrijk dat je er uiterst fijn gemalen ingrediënten voor gebruikt. 

Freya

Freya Van Wijnsberghe:
Tegenwoordig heb je ook zoveel keuze om je gezicht te reinigen. Wie nu enkel water gebruikt, kan dat gerust inruilen voor een miscellair water of reinigingsdoekje.

Af en toe een scrub of maskertje dat niet veel extra tijd kost, moet ook kunnen. En als je dat masker zelf kan maken, maakt het toch net iets leuker!

Blog: Miss Olivia´s world

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie achter in de comments!

Jullie reacties